dilluns, 28 d’octubre del 2013

Prezi

A la última classe de GTIC vam treballar el Prezi, com a una aplicació multimedial per a crear presentacions similars a la del Power Point, però amb la gran diferència de que no parlem de diferents diapositives, sinó de la utilització d'un únic espai.

El professor ens va proposar crear un Prezi i aquest es el meu resultat:






Seguidament us adjunto un vídeo extret del YouTube on explica pas a pas com crear i utilitzar Prezi.


 

divendres, 25 d’octubre del 2013

Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents

El passat dilluns 21 d'octubre vam finalitzar el llibre de GTIC ( Usos educatius dels blogs), escrit per Francesc Balagué i Felipe Zayas.
Es un llibre molt útil, perquè ens explica tot sobre els blocs: com fer-los, com utilitzar-los, quin tipus de plataformes hi ha, quin tipus de servei els hi podem donar,etc.

Amb aquest llibre he aprés moltes coses, però les que considero més importants son:
- Els diferents tipus de blocs:
  • Més enllà de l'aula:
                 -  blocs de centre, és com una mena de revista digital, on el centre fa comunicats, informa sobre les festes, el que fan els seus fills,...
                 - Blocs destinats a seminaris i cursos de formació en tic per al professorat, va destinat als professors que imparteixen cursos o coordinen seminaris de formació en TIC i l'utilitzen com a recurs informatiu.
                 - Blogs de professors (individuals), va destinat a comunicar sobre les seves reflexions sobre educació, sobre metodologia, sobre les TIC en educació, etc.; per donar noticia de recursos que es troven i proven; per comentar altres blogs educatius; etc.
  • Blogs d'aula:
                 - Blog d'aula del professor, s'utilitza per proporcionar informació, activitats i recursos, per donar instruccions, per fer la memòria d'activitats fetes, etc.
                 - Blog de professor(s) - alumnes, s'utilitza per desenvolupar tasques de col·laboració, per fer la revista de classe, com a portafoll, etc.
                 - Blog d'aula de l'alumne, s'utilitza per al desenvolupament de tasques individuals.
- El glossari, que es un conjunt de definicions sobre les diferents parts del bloc.
- El concepte de web 2.0
- Els tipus de plataformes que hi podem trobar i les seves característiques.
- L'ús que podem donar al bloc.


Seguidament, a classe vam analitzar diferents tipus de blocs i aquest es un d'ells: 



Aquest es un bloc d'aula dels alumnes de P3, de l'escola Pla de l'Avellà. Podem dir que es un bloc d'alumne, per que ells son els que narren el bloc, els que "escriuen". 
Com podeu observar en el bloc, a cada entrada apareixen imatges i vídeos sobre el que els infants fan a classe i expliquen les seves sensacions i opinions. 
El blog esta organitzat tot en una mateixa pàgina, es a dir, les entrades s'acumulen. Hi ha etiquetes que descriuen de que es tracta l'entrada i en aquest cas no hi ha comentaris en cap d'aquestes entrades. Aquest bloc va dirigit als familiars i la plataforma utilitzada és blogger.com.
Respecte a l'aspecte visual del bloc podríem dir que esta bén fet, ja que la lectura es pot llegir perfectament, realça amb color vermell els títols de cada entrada i les etiquetes, etc.



dilluns, 21 d’octubre del 2013

12 propostes d'ús creatiu i multimedial del programa Power Point

A l'última classe de GTIC vam treballar un text sobre les 12 propostes d'ús creatiu i multimedial del programa Power Point, fet per el nostre professor Jordi Simón.

Aquest text ens parla de dues maneres d'utilització de les presentacions de PP, la tradicional i la creativa, i ens mostra els avantatges i inconvenients d'aquestes. Un dels problemes més comuns en ambdues maneres es l'excés de lletra en una mateixa diapositiva.

Seguidament ens proposa les 12 maneres mes creatives i multimedials per fer i utilitzar el  PP, aplicant-ho a exemples.

Aquí us deixo l'enllaç per a poder-vos llegir el text i conèixer més sobre Power Point:
http://pers.blanquerna.url.edu/jordisimon/doc1302a.pdf

dissabte, 19 d’octubre del 2013

La llicència Creative Commons

El passat dimecres dia 9 d'octubre vam parlar a classe sobre el drets d'autor.
Però abans d'això vam començar amb una petita activitat, en la qual hi havien situacions imaginaries que podrien succeir a les escoles del nostre país i a partir d'aquí teniem que argumentar en forma de debat quina podia o no succeir i perquè.

Seguidament vam anar a veure diferents pàgines de internet on hi ha programari lliure per descarregar diferents tipus d'arxiu multimedia, com ara: Jamendo que permet descaregar tota mena de música i Flickr que permet descarregar fotografies.
A través d'aixo vam parlar sobre la llicencia Creative Commons, que és una manera d'exercir els drets d'autor i oferir alguns drets a altres persones en determinades condicions:


























"Vídeos y educación" de Joan Ferrés

"Video y educacion" Joan ferrés.
L'altre dia a la classe de GTIC vam llegir quatre capítols d'aquest llibre: "La tercela ola", "Un nuevo hombre", "Una nueva forma de conocer" i "Un nuevo lenguaje".

 En el primer capítol "La tercera ola" ens parla sobre l'evolució de la història de la humanitat i de la por que tenim les persones als canvis.

 En el capítol "Un nuevo hombre" ens parla sobre la forma actual de pensar que tenim les persones respecte abans, ja que ara pensem d'una forma mes emocional, i abans mes racional. Això te a veure amb la utilització d'un hemisferi diferent al de abans, ja que el cervell consta de dos hemisferis:
- L'hemisferi dret: que pot reconèixer formes, sons, espais. Hemisferi emocional.
 - L'hemisferi esquerre: juga amb les ciències i les matemàtiques. Carrega tota la part racional i lògica dels nostres coneixements.
El que ens vol dir l'autor es que abans l'hemisferi esquerre era el més utilitzat per la humanitat i ara, l'hemisferi dret ha guanyat més terreny, ja que pensem d'una manera més emocional.

 L'altre capítol " Una nueva forma de conocer" parla sobre l'alteració de la forma de pensar i comunicar-nos a través d'aquestes. Ens diu que llegir un text i contemplar una fotografia son dos operacions diferents des dels processos mentals, ja que la lectura es una operació analítica i mirar una imatge es una operació sintètica. Per això es diu que el nou home amb el predomini de l'hemisferi dret coneix a través de les sensacions.

L'últim capítol "Un nuevo lenguaje" ens parla sobre les noves tecnologies, les causants de la  utilització predominant de l'hemisferi dret.

dilluns, 7 d’octubre del 2013

Editem un vídeo amb YouTube

Avui penjo aquest vídeo, que he fet amb una companya, a la classe de GTIC. Aquest vídeo ha sigut editat i pujat utilitzant el YouTube.



Per fer aquest vídeo, el primer que vam fer, va ser gravar per escenes l'historia i penjar cadascuna d'aquestes parts al nostre compte de YouTube per després editar-los, clicant a l´icona edita que apareix a la imatge.


Una vegada dins de "editar" ens apareix una mena de menú que serà el que utilitzarem per crear el nostre vídeo. Amb aquest menú podem posar efectes de color i textura, transicions amb efectes, imatges i música al vídeo. 
Quan aquest es finalitzi, només s'ha de clicar sobre la icona "publica", que apareix en blau a la part superior dreta de la imatge, i llavors ja estarà penjat.

Instal•lem gadgets al bloc

En l'anterior classe de GTIC vam aprendre diferents conceptes.
Per començar, el primer que vam aprendre va ser a com crear carpetes amb les nostres pagines preferides, en google chrome.
Seguidament vam veure dues pagines webs molt útils. Una d'elles es scoop.it, que s'utilitza per compartir a qualsevol xarxa social aquell tema que més t'agradi. L'altre és diu netvibes, que és un escriptori virtual on tu adreces totes les pàgines webs que t'interessin per poder veure el seu contingut a l'hora.
Per últim, vam aprendre a instal·lar gadgets al nostre bloc, els quals van ser:

- Flux d'actualització, Afegeix qualsevol contingut d'un feed RSS.

                                                                   

- HTML/JavaScript, ens deixa visualitzar allò que hem afegit, posant qualsevol tipus de codi.


- Enllaços de subscripció, permet que altres usuaris es subscrivint al nostre bloc. 

                                                                   

dimarts, 1 d’octubre del 2013

Aprenem a compondre amb Noteflight

Avui a la classe de música hem aprés a compondre una cançó a través de la pàgina Noteflight. Com podeu escoltar la canço escollida és Frere Jacques. Aquest aprenentatge en un futur ens serà molt útil per crear cançons, ja sigui una cançó amb o sense lletra.