dissabte, 19 d’octubre del 2013

"Vídeos y educación" de Joan Ferrés

"Video y educacion" Joan ferrés.
L'altre dia a la classe de GTIC vam llegir quatre capítols d'aquest llibre: "La tercela ola", "Un nuevo hombre", "Una nueva forma de conocer" i "Un nuevo lenguaje".

 En el primer capítol "La tercera ola" ens parla sobre l'evolució de la història de la humanitat i de la por que tenim les persones als canvis.

 En el capítol "Un nuevo hombre" ens parla sobre la forma actual de pensar que tenim les persones respecte abans, ja que ara pensem d'una forma mes emocional, i abans mes racional. Això te a veure amb la utilització d'un hemisferi diferent al de abans, ja que el cervell consta de dos hemisferis:
- L'hemisferi dret: que pot reconèixer formes, sons, espais. Hemisferi emocional.
 - L'hemisferi esquerre: juga amb les ciències i les matemàtiques. Carrega tota la part racional i lògica dels nostres coneixements.
El que ens vol dir l'autor es que abans l'hemisferi esquerre era el més utilitzat per la humanitat i ara, l'hemisferi dret ha guanyat més terreny, ja que pensem d'una manera més emocional.

 L'altre capítol " Una nueva forma de conocer" parla sobre l'alteració de la forma de pensar i comunicar-nos a través d'aquestes. Ens diu que llegir un text i contemplar una fotografia son dos operacions diferents des dels processos mentals, ja que la lectura es una operació analítica i mirar una imatge es una operació sintètica. Per això es diu que el nou home amb el predomini de l'hemisferi dret coneix a través de les sensacions.

L'últim capítol "Un nuevo lenguaje" ens parla sobre les noves tecnologies, les causants de la  utilització predominant de l'hemisferi dret.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada