divendres, 25 d’octubre del 2013

Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents

El passat dilluns 21 d'octubre vam finalitzar el llibre de GTIC ( Usos educatius dels blogs), escrit per Francesc Balagué i Felipe Zayas.
Es un llibre molt útil, perquè ens explica tot sobre els blocs: com fer-los, com utilitzar-los, quin tipus de plataformes hi ha, quin tipus de servei els hi podem donar,etc.

Amb aquest llibre he aprés moltes coses, però les que considero més importants son:
- Els diferents tipus de blocs:
  • Més enllà de l'aula:
                 -  blocs de centre, és com una mena de revista digital, on el centre fa comunicats, informa sobre les festes, el que fan els seus fills,...
                 - Blocs destinats a seminaris i cursos de formació en tic per al professorat, va destinat als professors que imparteixen cursos o coordinen seminaris de formació en TIC i l'utilitzen com a recurs informatiu.
                 - Blogs de professors (individuals), va destinat a comunicar sobre les seves reflexions sobre educació, sobre metodologia, sobre les TIC en educació, etc.; per donar noticia de recursos que es troven i proven; per comentar altres blogs educatius; etc.
  • Blogs d'aula:
                 - Blog d'aula del professor, s'utilitza per proporcionar informació, activitats i recursos, per donar instruccions, per fer la memòria d'activitats fetes, etc.
                 - Blog de professor(s) - alumnes, s'utilitza per desenvolupar tasques de col·laboració, per fer la revista de classe, com a portafoll, etc.
                 - Blog d'aula de l'alumne, s'utilitza per al desenvolupament de tasques individuals.
- El glossari, que es un conjunt de definicions sobre les diferents parts del bloc.
- El concepte de web 2.0
- Els tipus de plataformes que hi podem trobar i les seves característiques.
- L'ús que podem donar al bloc.


Seguidament, a classe vam analitzar diferents tipus de blocs i aquest es un d'ells: 



Aquest es un bloc d'aula dels alumnes de P3, de l'escola Pla de l'Avellà. Podem dir que es un bloc d'alumne, per que ells son els que narren el bloc, els que "escriuen". 
Com podeu observar en el bloc, a cada entrada apareixen imatges i vídeos sobre el que els infants fan a classe i expliquen les seves sensacions i opinions. 
El blog esta organitzat tot en una mateixa pàgina, es a dir, les entrades s'acumulen. Hi ha etiquetes que descriuen de que es tracta l'entrada i en aquest cas no hi ha comentaris en cap d'aquestes entrades. Aquest bloc va dirigit als familiars i la plataforma utilitzada és blogger.com.
Respecte a l'aspecte visual del bloc podríem dir que esta bén fet, ja que la lectura es pot llegir perfectament, realça amb color vermell els títols de cada entrada i les etiquetes, etc.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada