dimarts, 12 de novembre del 2013

Conferència “quatre reptes a l’escola d’avui” a càrrec de Jaume Cela i travessa d’orientació: baixador de Vallvidrera fins a Sant Cugat.

Ahir va començar la setmana de practica i reflexió educativa, i vam anar a la conferencia de Jaume cela i després a la travessa, pertanyent a l'assignatura de Educació Física.

Jaume cela en aquesta conferencia va començar parlant sobre tres aspectes importants davant l’educació:
1.       Acollir a l’Infant.
2.       Mostrar el mon tal com és.
3.       Acompanyar als infants durant tot el procés escolar.
També ens va parlar sobre quatre reptes que hem de tenir present davant els infants:
1.       “Deixar que les criatures siguin criatures”.
Que educar es un acte de present, el passat en forma de memòria i el futur en forma d’esperança, Per això, ens destaca la importància del joc com a recurs d’aprenentatge on els infants no deixen de ser nens.
2.       Currículum que sigui rellevant, que ajudi a crear una veu pròpia, per a crear una autonomia, un projecte de vida. Un currículum que entengui que l’aula és un espai de conflicte.
Per fer això ens va dir que hem de tenir en compte moltes coses com:
-          Que hem d’ensenyar en aquest mon que canvia tant?
-          Quina relació ha de tenir el present amb la tradició?
-          De quina manera el currículum ens pot ajudar a prendre partit contra la injustícia social?

Darrere d’això mostra la importància de la nostra presencia, ja que tal com ho va dir Jaume Cela “l’instrument més important que tenim els mestres es la falda” i que “l’escola es qui s’adapta a les necessitats dels infants”.
3.       No malmetre l’autoestima de l’alumne i donar sentit a allò que fem.
Amb això ens vol dir que hem de procurar fer les coses adaptades al seu nivell evolutiu i enfocada cap a l’evolució positiva de l’Infant.


4.       Estimar a tots els nostres alumnes i crear que el temps escolar sigui un espai útil per a viure en la societat.
Aquest un repte que Jaume Cela marca com a important, ja que un dels principis de l’escola es enfocar-los i mostrar-los el camí cap el mon on ens trobem, cap a la societat.


A la travessa, vam fer 12 kilòmetres caminant, sense perdre’ns.  Per dur-la a terme desponíem d’un mapa i una guia amb imatges i descripcions  del recorregut. Segons en quins trams del mapa, havíem de respondre preguntes:
-          Quins dos tipus d’arbres predominen en aquesta zona? Els pins i ..
...
El meu grup estava compost per la Marta Espinosa, la Blanca Torrents, la Monica Pons, el Martí Meló, la Francina Morelló, el Carlos Rey, la Maria Jose Rizo i jo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada