divendres, 29 de novembre del 2013

Eines per fer presentacions, esquemes o suports per explicar un tema

L'altre dia a GTIC vaig descobrir unes noves eines per fer presentacions, esquemes o suports per explicar un tema concret.

La primera eina que vaig veure va ser el Glogster, que ens serveix per fer posters multimèdia, que reben el nom de glog i amb aquest podem barrejar imatges, text, música, enllaços i vídeo, per després compartir-ho amb tothom.

Aquí teniu un exemple:



Per crear el nostre propi glog hem de registrar-nos a la pàgina o entrar amb el nostre compte de Gmail. Un com dins, hem de clicar a "Create your first glog".


Una vegada hagis clicat et trobaràs amb una finestra in podràs escollir el tipus d'estil de glog que vols.




Un cop dins l'estil escollit, a la part superior, apareix un menú on posa: Text, Graphics, Image, Wall, Page, Audio, Video i Data. Aquí es on pujarem tot el que vulguem que estigui al nostre glog i ja la resta de pasos es distribuir-ho al vostre gust.

Una altre eina que vam veure va ser el padlet, que és una aplicació que et permet realitzar una galeria de imatges, enllaços o informació de diversos temes. És una eina creativa per a presentacions de projectes o recopilació de informació en l'aula. En aquest és pot fer que varies persones treballin en la mateixa "paret" sense necessitat d'estar en un mateix ordinador.
Si entrem a Galeria podem observar un munt de padlets que tracten sobre temes concrets.

Si esteu interessats en fer un, mireu aquest vídeo que explica amb detall com s'utilitza Padlet:





Una altra eina va ser el Wordle, on l'usuari pot crear un nuvols de paraules i alhora escollir la forma, els colors i les fonts d'aquest nuvol.

El funcionament d'aquesta eina es molt senzilla. El primer que s'ha de fer una vegada ests a l'inici, és clicar sobre l'enllaç "Create", que es troba a la part superior de la finestra.


Una vegada dins veuràs un quadre on hauràs d'inserir un text i clicar a "Go" perquè l'aplicació automàticament et faci el núvol.


Una altre eina va ser Mind Meinster, que ens permet fer mapes conceptuals per facilitar-nos una planificació i sense necessitat de descarregar el programa, també hi poden treballar varies persones en un mateix mapa i es guarda automàticament a un núvol de la pàgina.

Per utilitzar-ho ens hem de registrar i llavors ens apareixerà una pàgina com aquesta:


Per utilitzar-ho hem dde fer doble clic a sobre del cercle blau i escriure tot allò que volguem, a més podem inserir imatges i enllaços.
Aqui penjo un video perque quedi més clar el que és i per a que us feu una idea de com es pot utilitzar:




Per finalitzar, l'ultima eina que vam veure va ser Cmap Tool, que és una eina que ens permet crear mapes conceptuals.
A diferencia de la resta de eines, aquest necessita una descarrega del programa per poder-ho utilitzar.
Per a practicar amb aquest programa, a la classe de GTiÇC vam haber de fer un mitjançant aquest text:

"Per Nadal tota la família es reuneis a casa l'avia Maria, ella fa el dinar per a tots i aquest normalment consisteix en una escudella, un plat de carn i també neules i torrons de postres. Com que l'àvia ja és gra, normalment l'ajuden els seus dos fills, en Joan i en Marc.

En el dinar coincideixo amb les meves cosines i els meus cosins: La Maria, la Paula, en Genís i l'Eduard que son fills del meu oncle marc. Cal dir que és un moment entranyable en el que parlem de totes les coses que ens han passat al llarg de l'any, ja que ells no viuen a barcelonacom jo, sinò que viuen a NewYork. Com sempre en arribar als postres en Genís fa el típic número amb els torrons d'Alacant i fa veure que se li renca una dent. Tothom riu menys la seva mare que pensa en el que costa el dentista.

La meva germana, la Maria també ve a dinar, i aquest any ho fa amb el seu fill, en Ramon, que no menja ni escudella ni carn, ja que encara té tres mesos.
El dinar comença puntualment a les dues de migdia i acaba sempre a la mateixa hora, a les cinc de la tarda."



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada