dijous, 26 de desembre del 2013

Metàfores amb els ordinadors

El passat 9 de desembre, a classe de GTIC, vam treballar les quatre metàfores dels ordinadors, que expliquen com la tecnologia pot ajudar-nos a aprendre en funció del paper que juga l'ordinador. Les quatre metàfores que vam treballar son:

La metàfora tutorial: L'ordinador com a tutor.
En aquesta es reprodueix el model ensenyament-aprenentatge, ja que l'ordinador ensenya, i l'alumne aprèn.
L'inconvenient d'aquest es que l'alumne no rep l'atenció que necessita per aquells aspectes que més li costa desenvolupar, ja que no deixa de ser un programa informàtic, i normalment no detecten la causa de l'error comès.

Un exemple de programa d'aquest tipus és entrenat per llegir, en el qual l'alumne veu un cartell amb lletres. Seguidament van apareixent més, i l'alumne a de clicar a sobre de la lletra que es repeteixi en tots els cartells vists. En aquest programa es pot veure que si l'alumne falla, el programa no explica el perquè.



La metàfora de la construcció: L'ordinador com a alumne.
En aquesta metàfora és l'alumne qui controla l'ordinador. L'alumne descobreix, investiga i explora tot allò que vol descobrir per ell mateix, és el protagonista. El paper del mestre és acompanyar a l'alumne en aquest procés de treball.
Un exemple de programa és Scratch que és una aplicació en la qual els nens poden experimentar de manera creativa i divertida. En aquest programa es poden trobar diferents àrees: de disseny i execució, modificar l'aspecte d'objectes, utilitzar sons amb els diversos objectes(...), sempre amb l'objectiu de que els nens aprenguin a pensar de manera creativa.


La metàfora del laboratori: L'ordinador com a simulador.
L'alumne aprèn per mitjà del mètode assaig-error, es a dir, l'alumne prova un seguit de jocs i a mesura que falla, és ell mateix el que troba la resposta correcta. Un exemple és el Crayon physics on l'alumne ha de resoldre un seguit de problemes per arribar al seu objectiu.




La metàfora de la caixa d'eines: L'ordinador com a eina.
En aquesta última, l'ordinador juga un paper de suport, es a dir, ajuda a l'alumne a gestionar i organitzar tota la informació. Un exemple, que ja vam treballar anteriorment a classe, és Cmap tools, que ens permet crear mapes conceptuals.



Per finalitzar aquesta sessió, vam conèixer Scribid, que és un lloc web que permet als usuaris publicar qualsevol tipus de documents en una pàgina web. Aquí us deixo un vídeo, extret de youtube, on s'explica pas a pas com utilitzar-lo.

dijous, 12 de desembre del 2013

Poema

L'altre dia a COED vaig haver de recitar un poema que vaig escollir  jo i es diu, Estenc la mà , de Miquel, Martí i Pol:

Estenc la mà i no hi ets.
Però el misteri d'aquesta teva absència se'm revela 
més dòcilment i tot del que em pensava.

No tornaràs mai més.
Però en les coses i en mi mateix, hi hauràs deixat la impremta
de la vida que visc, i no en solitari,
sinó amb el mon, i tu per companyia.
Ple de tu fins i tot quan no et recordo.
Amb la mirada clara del qui estimen
sense esperar cap llei de recompensa

dissabte, 7 de desembre del 2013

Citacions, índex i bibliografia amb word

L'altre dia a GTIC vam dedicar la classe a aprendre a fer citacions, a posar un índex i una bibliografia de manera automàtica amb els sistema APA.

Les citacions serveixen per dir que la informació o fotografia/vídeo que has posat no és teu. Per fer això el que has de fer és posar-te a davant o darrere del que vols citar i anar a l'apartat "referencias". Una vegada que ja estàs a "referencias" has de clicar a sobre de " Insertar cita" i llavors donar-li a " Agregar nueva fuente".



Seguidament sortirà una taula, com la que veus a la imatge de sota, que hauràs de omplir amb les dades corresponents al que estas citant.
Segons el que vols citar, el format de la taula canviarà.



La bibliografia és un apartat dels treballs que es troba al final del tot, i és on es posen totes les citacions de on has tret la informació.
Per fer-la has d'anar una altra vegada a l'apartat "Referencias" i clicar a sobre de "Bibliografía" on hauràs d'escollir el format que vols per finalitzar la bibliografia.
Aquesta la pots anant actualitzant clicant dues vegades a sobre.


Per últim, l'índex es un apartat dels treball que es troba després de la tapa on posa els títols i subtítols de tots els continguts del treball de manera que et diu la pàgina en la que es troba la informació.
Per fer-ho el primer que has de fer és anar una altra vegada a l'apartat "Referencias" i clicar sobre "Tabla de contenido", i una vegada dintre d'aquesta hauràs d'escollir el formats que vols posar per finalitzar-ho.
Com la bibliografia també es pot actualitzar clicant dues vegades a sobre.




divendres, 29 de novembre del 2013

Eines per fer presentacions, esquemes o suports per explicar un tema

L'altre dia a GTIC vaig descobrir unes noves eines per fer presentacions, esquemes o suports per explicar un tema concret.

La primera eina que vaig veure va ser el Glogster, que ens serveix per fer posters multimèdia, que reben el nom de glog i amb aquest podem barrejar imatges, text, música, enllaços i vídeo, per després compartir-ho amb tothom.

Aquí teniu un exemple:



Per crear el nostre propi glog hem de registrar-nos a la pàgina o entrar amb el nostre compte de Gmail. Un com dins, hem de clicar a "Create your first glog".


Una vegada hagis clicat et trobaràs amb una finestra in podràs escollir el tipus d'estil de glog que vols.




Un cop dins l'estil escollit, a la part superior, apareix un menú on posa: Text, Graphics, Image, Wall, Page, Audio, Video i Data. Aquí es on pujarem tot el que vulguem que estigui al nostre glog i ja la resta de pasos es distribuir-ho al vostre gust.

Una altre eina que vam veure va ser el padlet, que és una aplicació que et permet realitzar una galeria de imatges, enllaços o informació de diversos temes. És una eina creativa per a presentacions de projectes o recopilació de informació en l'aula. En aquest és pot fer que varies persones treballin en la mateixa "paret" sense necessitat d'estar en un mateix ordinador.
Si entrem a Galeria podem observar un munt de padlets que tracten sobre temes concrets.

Si esteu interessats en fer un, mireu aquest vídeo que explica amb detall com s'utilitza Padlet:





Una altra eina va ser el Wordle, on l'usuari pot crear un nuvols de paraules i alhora escollir la forma, els colors i les fonts d'aquest nuvol.

El funcionament d'aquesta eina es molt senzilla. El primer que s'ha de fer una vegada ests a l'inici, és clicar sobre l'enllaç "Create", que es troba a la part superior de la finestra.


Una vegada dins veuràs un quadre on hauràs d'inserir un text i clicar a "Go" perquè l'aplicació automàticament et faci el núvol.


Una altre eina va ser Mind Meinster, que ens permet fer mapes conceptuals per facilitar-nos una planificació i sense necessitat de descarregar el programa, també hi poden treballar varies persones en un mateix mapa i es guarda automàticament a un núvol de la pàgina.

Per utilitzar-ho ens hem de registrar i llavors ens apareixerà una pàgina com aquesta:


Per utilitzar-ho hem dde fer doble clic a sobre del cercle blau i escriure tot allò que volguem, a més podem inserir imatges i enllaços.
Aqui penjo un video perque quedi més clar el que és i per a que us feu una idea de com es pot utilitzar:




Per finalitzar, l'ultima eina que vam veure va ser Cmap Tool, que és una eina que ens permet crear mapes conceptuals.
A diferencia de la resta de eines, aquest necessita una descarrega del programa per poder-ho utilitzar.
Per a practicar amb aquest programa, a la classe de GTiÇC vam haber de fer un mitjançant aquest text:

"Per Nadal tota la família es reuneis a casa l'avia Maria, ella fa el dinar per a tots i aquest normalment consisteix en una escudella, un plat de carn i també neules i torrons de postres. Com que l'àvia ja és gra, normalment l'ajuden els seus dos fills, en Joan i en Marc.

En el dinar coincideixo amb les meves cosines i els meus cosins: La Maria, la Paula, en Genís i l'Eduard que son fills del meu oncle marc. Cal dir que és un moment entranyable en el que parlem de totes les coses que ens han passat al llarg de l'any, ja que ells no viuen a barcelonacom jo, sinò que viuen a NewYork. Com sempre en arribar als postres en Genís fa el típic número amb els torrons d'Alacant i fa veure que se li renca una dent. Tothom riu menys la seva mare que pensa en el que costa el dentista.

La meva germana, la Maria també ve a dinar, i aquest any ho fa amb el seu fill, en Ramon, que no menja ni escudella ni carn, ja que encara té tres mesos.
El dinar comença puntualment a les dues de migdia i acaba sempre a la mateixa hora, a les cinc de la tarda."



dijous, 21 de novembre del 2013

Els RSS


A classe de GTIC ens han ensenyat una forma de visitar les pàgines web del nostre interès d'una manera ràpida, utilitzant l' RSS (Really Simple Syndication)

L'RSS és una manera d'accedir a la informació d'altres pàgines web de manera actualitzada, sense la necessitat d'anar-hi.

Per inserir això en el meu blog el que vaig fer va ser anar a disseny i afegir un gadget anomenat Feed. Per configurar-ho s'ha d'enganxar l'URL del nostre blog i donar-li a guardar, una vegada fet tot això ja ho tindràs inserit al teu blog.

dilluns, 18 de novembre del 2013

Concert per als més petits, Com sona? i conferència sobre les Pissarres Digitals Interactives(PDI) i els Ipad a l’escola.

Divendres a dos quarts de quatre va vindre un grup de músics especialistes en l’etapa de 0 a 3 anys, ja que tal com van dir es una etapa on pocs músics treballen.
Aquests van preparar un petit espectacle amb musica i balls, on nosaltres fèiem d’infants, participant.


La durada va ser de 45 minuts, un temps adaptat cap als infants. 

Després vam anar a una conferencia que anava dirigida cap a l’assignatura de GTIC, ja que tractava sobre la introducció de les noves tecnologies a l’escola.
Primerament ens van parlar sobre les PDI, Pissarra Digital Interactiva, que disposa d’un ordinador i un projector, que el que fa es duplicar-ho per poder-ho veure.
 D’aquestes ens van explicar les diferencies que havien amb les tradicionals, així com la possibilitat que te el element tàctil per interactuar a l’aula amb els infants i que ells també interactuen.

Un altre aspecte que ens va explicar va ser les possibilitats d’usos que podem fer d’aquesta, així com fer projectes, utilitzar-ho com a racó,...


















Seguidament ens van parlar sobre una escola de Barcelona (Col·legi Mare de Deu de la Mercè) que fa un més va incorporar l’Ipad a les aules. Ens van explicar com havia sigut aquest procés i quins resultats donaven cap als alumnes. També ens van ensenyar algunes aplicacions que utilitzaven a l’aula amb els alumnes i els resultats, mitjançant gravacions que ens van posar.

Des del meu punt de vista veig bé que es comencin a introduir les noves tecnologies a l’escola, ja que es el futur, una eina que hauran de utilitzar i un recurs per aprendre d’una manera més dinàmica que les fitxes.

diumenge, 17 de novembre del 2013

Presentacions "PowerPoint"

A la última classe de GTIC vam estar parlant de les presentacions amb PowerPoint i de la seva aplicació en l'àmbit educatiu. En Jordi Simón, professor de gtic, ens va posar dos exemples de presentacions que podem trobar:

  • Les que tenen com a objectiu emocionar.
  • Les que tenen com a objectiu informar.

Vam veure que totes dues son correctes pero habiem de saber molt bé en quins moments era la manera correcta de visualitzar-les.

També vam parlar de la funció que haviem de donar a aquestes presentacions, ja que normalment s'utilitzen d'una manera equivocada, ja que s'han d'utilitzar de suport davant una conferencia o explicació de qualsevol tema, la qual cosa comporta no posar molta lletra, evitar que tota l'atenció recaigui sobre aquesta,...


divendres, 15 de novembre del 2013

Apadrinament

Dimecres i dijous vaig anar a una escola bressol que és diu La Mar Xica (EBM), on anava d’acompanyant d’una estudiant de 3er d’educació infantil. Aquesta es diu Laura, i va ser l’encarregada de mostrar-me l’escola.

Aquesta escola bressol disposa de cinc grups d’infants:
-          Un grup de lactants (0-1 any).
-          Dos grups de caminants (1-2 anys).
-          Dos grups de grans (2-3 anys).

Jo vaig estar al primer grup de caminants, i segons el que vaig veure i em va explicar la Laura, l’escola mostra molta importància amb la relació família i escola, ja que els pares quan venien a deixar o buscar al nen es podien quedar l’estona que volguessin amb ells, inclòs a berenar.

A l’hora de la distribució, cada infant te un calaix, amb bolquers, toballoles, roba..., i cada familiar ho havia d’anant omplint, segons calgui.

També vaig veure que les rutines estaven molt present, ja que sempre es seguia el mateix guió:
1.       Joc lliure m’entres arriben tots els nens.
2.       Cançó bon dia i explicar contes.
3.       Migdiada i joc lliure segons l’Infant.
4.       Renta mans i dinar.
5.       Rentar mans i dormir
6.       Canviar bolquers i joc lliure.
7.       Berenar i rentar mans.
8.       Joc lliure fins que arriben els pares.

Respecte als infants, la gran majoria eren de fora, es a dir, italians, anglesos,..., la qual cosa feia que els infants encara no parlessin res.


En conclusió, la meva estància aquests dos dies va ser molt bona, ja que em van acollir molt bé i em van explicar tot amb molt detall. 

Aquí us penjo unes fotografies de l'escola per a que pugueu veure-la:
Canviadors- Aula caminants.

Racó del descans- Aula caminants.
Sala de psicomotricitat


Racó de psicomotricitat- Aula caminants.
On mengen- Aula caminants.

dimecres, 13 de novembre del 2013

Visita al MNAC.

Ahir vam anar al Museu Nacional d’Art de Catalunya , activitat que estava lligada amb l’assignatura de plàstica. L’objectiu d’aquesta visita no era veure art, sinó veure com actuen les educadores amb els infants en aquest àmbit. 
Vam fer diferents activitats per a cada escultura que ens ensenyaven, i això ens va permetre veure de quina manera hem d'actuar davant els infants i de quina manera actuen ells davant les preguntes de l'educador/a.


Aquí us deixo la pàgina web del museu per a que pugueu saber una mica més sobre ell: http://www.mnac.cat

Web 2.0

El terme web 2.0 va ser introduït al 2014 per Tim O'Relly per referir-se als llocs webs que faciliten el compartir informació i  permeten la interacció i col·laboració d'aquesta. Aquest tipus de web van sorgir a finals dels noranta, quan es va trobar la necessitat de reorientar el mercat i els serveis d'internet, ja que abans els usuaris eren simples lectors, i ara son els que creen i organitzen els continguts.

Web 2.0 també es va anomenar web social per la implicació social que va comportar l'aparició d'aquestes.
Per compartir en la web 2.0 s'utilitzen un seguit d'eines, entre les que es poden destacar:

  • Blog
  • Wikis
  • Xarxes socials
*informació estreta de wikipedia.







dimarts, 12 de novembre del 2013

Conferència “quatre reptes a l’escola d’avui” a càrrec de Jaume Cela i travessa d’orientació: baixador de Vallvidrera fins a Sant Cugat.

Ahir va començar la setmana de practica i reflexió educativa, i vam anar a la conferencia de Jaume cela i després a la travessa, pertanyent a l'assignatura de Educació Física.

Jaume cela en aquesta conferencia va començar parlant sobre tres aspectes importants davant l’educació:
1.       Acollir a l’Infant.
2.       Mostrar el mon tal com és.
3.       Acompanyar als infants durant tot el procés escolar.
També ens va parlar sobre quatre reptes que hem de tenir present davant els infants:
1.       “Deixar que les criatures siguin criatures”.
Que educar es un acte de present, el passat en forma de memòria i el futur en forma d’esperança, Per això, ens destaca la importància del joc com a recurs d’aprenentatge on els infants no deixen de ser nens.
2.       Currículum que sigui rellevant, que ajudi a crear una veu pròpia, per a crear una autonomia, un projecte de vida. Un currículum que entengui que l’aula és un espai de conflicte.
Per fer això ens va dir que hem de tenir en compte moltes coses com:
-          Que hem d’ensenyar en aquest mon que canvia tant?
-          Quina relació ha de tenir el present amb la tradició?
-          De quina manera el currículum ens pot ajudar a prendre partit contra la injustícia social?

Darrere d’això mostra la importància de la nostra presencia, ja que tal com ho va dir Jaume Cela “l’instrument més important que tenim els mestres es la falda” i que “l’escola es qui s’adapta a les necessitats dels infants”.
3.       No malmetre l’autoestima de l’alumne i donar sentit a allò que fem.
Amb això ens vol dir que hem de procurar fer les coses adaptades al seu nivell evolutiu i enfocada cap a l’evolució positiva de l’Infant.


4.       Estimar a tots els nostres alumnes i crear que el temps escolar sigui un espai útil per a viure en la societat.
Aquest un repte que Jaume Cela marca com a important, ja que un dels principis de l’escola es enfocar-los i mostrar-los el camí cap el mon on ens trobem, cap a la societat.


A la travessa, vam fer 12 kilòmetres caminant, sense perdre’ns.  Per dur-la a terme desponíem d’un mapa i una guia amb imatges i descripcions  del recorregut. Segons en quins trams del mapa, havíem de respondre preguntes:
-          Quins dos tipus d’arbres predominen en aquesta zona? Els pins i ..
...
El meu grup estava compost per la Marta Espinosa, la Blanca Torrents, la Monica Pons, el Martí Meló, la Francina Morelló, el Carlos Rey, la Maria Jose Rizo i jo.

diumenge, 10 de novembre del 2013

Viquipèdia

A l'última classe de GTIC vam estar parlant sobre la Viquipèdia. En aquesta vaig aprendre a editar, i vaig descobrir coses sobre la pàgina que desconeixia.

Com la majoria sabem, Viquipèdia es una enciclopèdia online on podem cercar informació de qualsevol tipus, i a més, en els idiomes que vulguis. Aquesta pàgina, encara que tothom la pot editar, és fiable, ja que cada dia persones internes a aquest servei van comprovant que tot estigui correcte.

A Viquipèdia també trobem un apartat que és diu "Discussió", que serveix per a posar-se d'acord, mitjançant votacions, quan més duna persona posa la mateixa informació, i així la gent decideix quina definició o contingut el troben millor per a posar-ho.

Per finalitzar Viquipèdia té 5 pilars fonamentals per tal de que hi hagi un respecte entre els usuaris i per controlar la informació que la gent modifica. Que són:



























A classe el professor ens va proposar modificar un article i en el meu cas vaig modificar un article que parlava sobre la platja. En aquest el que vaig fer va ser posar un enllaç que portes a la explicació d'aquest.









dissabte, 9 de novembre del 2013

Google Sites

L'últim dia de GTIC vam treballar Google Sites, que és una aplicació de google que serveix per crear un lloc web. Aquesta aplicació es molt senzilla d'utilitzar, i poden haver-hi múltiples editors, per a que veieu com s'utilitza, us penjo un vídeo on explica pas per pas:


A classe la nostra feina va ser crear un lloc web per grups de tres, que el vam voler dedicar a les festes que es fan a l'escola, i aquest va ser el  resultat:






També deixo l'enllaç per a que pugueu veure millor el resultat directament a la web: https://sites.google.com/a/blanquerna.url.edu/festesescola/home/l-hivern/nadal

divendres, 1 de novembre del 2013

Les Wikis

A la sessió de GTIC vam parlar sobre les wikis, com un recurs molt fàcil i útil d'utilitzar.
Per entendre millor el que son les wikis i com s'utilitzen , Jordi Simon ens va posar un vídeo que ens explicava tot detalladament.
Aquí us deixo el vídeo:

dilluns, 28 d’octubre del 2013

Prezi

A la última classe de GTIC vam treballar el Prezi, com a una aplicació multimedial per a crear presentacions similars a la del Power Point, però amb la gran diferència de que no parlem de diferents diapositives, sinó de la utilització d'un únic espai.

El professor ens va proposar crear un Prezi i aquest es el meu resultat:






Seguidament us adjunto un vídeo extret del YouTube on explica pas a pas com crear i utilitzar Prezi.


 

divendres, 25 d’octubre del 2013

Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents

El passat dilluns 21 d'octubre vam finalitzar el llibre de GTIC ( Usos educatius dels blogs), escrit per Francesc Balagué i Felipe Zayas.
Es un llibre molt útil, perquè ens explica tot sobre els blocs: com fer-los, com utilitzar-los, quin tipus de plataformes hi ha, quin tipus de servei els hi podem donar,etc.

Amb aquest llibre he aprés moltes coses, però les que considero més importants son:
- Els diferents tipus de blocs:
  • Més enllà de l'aula:
                 -  blocs de centre, és com una mena de revista digital, on el centre fa comunicats, informa sobre les festes, el que fan els seus fills,...
                 - Blocs destinats a seminaris i cursos de formació en tic per al professorat, va destinat als professors que imparteixen cursos o coordinen seminaris de formació en TIC i l'utilitzen com a recurs informatiu.
                 - Blogs de professors (individuals), va destinat a comunicar sobre les seves reflexions sobre educació, sobre metodologia, sobre les TIC en educació, etc.; per donar noticia de recursos que es troven i proven; per comentar altres blogs educatius; etc.
  • Blogs d'aula:
                 - Blog d'aula del professor, s'utilitza per proporcionar informació, activitats i recursos, per donar instruccions, per fer la memòria d'activitats fetes, etc.
                 - Blog de professor(s) - alumnes, s'utilitza per desenvolupar tasques de col·laboració, per fer la revista de classe, com a portafoll, etc.
                 - Blog d'aula de l'alumne, s'utilitza per al desenvolupament de tasques individuals.
- El glossari, que es un conjunt de definicions sobre les diferents parts del bloc.
- El concepte de web 2.0
- Els tipus de plataformes que hi podem trobar i les seves característiques.
- L'ús que podem donar al bloc.


Seguidament, a classe vam analitzar diferents tipus de blocs i aquest es un d'ells: 



Aquest es un bloc d'aula dels alumnes de P3, de l'escola Pla de l'Avellà. Podem dir que es un bloc d'alumne, per que ells son els que narren el bloc, els que "escriuen". 
Com podeu observar en el bloc, a cada entrada apareixen imatges i vídeos sobre el que els infants fan a classe i expliquen les seves sensacions i opinions. 
El blog esta organitzat tot en una mateixa pàgina, es a dir, les entrades s'acumulen. Hi ha etiquetes que descriuen de que es tracta l'entrada i en aquest cas no hi ha comentaris en cap d'aquestes entrades. Aquest bloc va dirigit als familiars i la plataforma utilitzada és blogger.com.
Respecte a l'aspecte visual del bloc podríem dir que esta bén fet, ja que la lectura es pot llegir perfectament, realça amb color vermell els títols de cada entrada i les etiquetes, etc.



dilluns, 21 d’octubre del 2013

12 propostes d'ús creatiu i multimedial del programa Power Point

A l'última classe de GTIC vam treballar un text sobre les 12 propostes d'ús creatiu i multimedial del programa Power Point, fet per el nostre professor Jordi Simón.

Aquest text ens parla de dues maneres d'utilització de les presentacions de PP, la tradicional i la creativa, i ens mostra els avantatges i inconvenients d'aquestes. Un dels problemes més comuns en ambdues maneres es l'excés de lletra en una mateixa diapositiva.

Seguidament ens proposa les 12 maneres mes creatives i multimedials per fer i utilitzar el  PP, aplicant-ho a exemples.

Aquí us deixo l'enllaç per a poder-vos llegir el text i conèixer més sobre Power Point:
http://pers.blanquerna.url.edu/jordisimon/doc1302a.pdf

dissabte, 19 d’octubre del 2013

La llicència Creative Commons

El passat dimecres dia 9 d'octubre vam parlar a classe sobre el drets d'autor.
Però abans d'això vam començar amb una petita activitat, en la qual hi havien situacions imaginaries que podrien succeir a les escoles del nostre país i a partir d'aquí teniem que argumentar en forma de debat quina podia o no succeir i perquè.

Seguidament vam anar a veure diferents pàgines de internet on hi ha programari lliure per descarregar diferents tipus d'arxiu multimedia, com ara: Jamendo que permet descaregar tota mena de música i Flickr que permet descarregar fotografies.
A través d'aixo vam parlar sobre la llicencia Creative Commons, que és una manera d'exercir els drets d'autor i oferir alguns drets a altres persones en determinades condicions:


























"Vídeos y educación" de Joan Ferrés

"Video y educacion" Joan ferrés.
L'altre dia a la classe de GTIC vam llegir quatre capítols d'aquest llibre: "La tercela ola", "Un nuevo hombre", "Una nueva forma de conocer" i "Un nuevo lenguaje".

 En el primer capítol "La tercera ola" ens parla sobre l'evolució de la història de la humanitat i de la por que tenim les persones als canvis.

 En el capítol "Un nuevo hombre" ens parla sobre la forma actual de pensar que tenim les persones respecte abans, ja que ara pensem d'una forma mes emocional, i abans mes racional. Això te a veure amb la utilització d'un hemisferi diferent al de abans, ja que el cervell consta de dos hemisferis:
- L'hemisferi dret: que pot reconèixer formes, sons, espais. Hemisferi emocional.
 - L'hemisferi esquerre: juga amb les ciències i les matemàtiques. Carrega tota la part racional i lògica dels nostres coneixements.
El que ens vol dir l'autor es que abans l'hemisferi esquerre era el més utilitzat per la humanitat i ara, l'hemisferi dret ha guanyat més terreny, ja que pensem d'una manera més emocional.

 L'altre capítol " Una nueva forma de conocer" parla sobre l'alteració de la forma de pensar i comunicar-nos a través d'aquestes. Ens diu que llegir un text i contemplar una fotografia son dos operacions diferents des dels processos mentals, ja que la lectura es una operació analítica i mirar una imatge es una operació sintètica. Per això es diu que el nou home amb el predomini de l'hemisferi dret coneix a través de les sensacions.

L'últim capítol "Un nuevo lenguaje" ens parla sobre les noves tecnologies, les causants de la  utilització predominant de l'hemisferi dret.

dilluns, 7 d’octubre del 2013

Editem un vídeo amb YouTube

Avui penjo aquest vídeo, que he fet amb una companya, a la classe de GTIC. Aquest vídeo ha sigut editat i pujat utilitzant el YouTube.



Per fer aquest vídeo, el primer que vam fer, va ser gravar per escenes l'historia i penjar cadascuna d'aquestes parts al nostre compte de YouTube per després editar-los, clicant a l´icona edita que apareix a la imatge.


Una vegada dins de "editar" ens apareix una mena de menú que serà el que utilitzarem per crear el nostre vídeo. Amb aquest menú podem posar efectes de color i textura, transicions amb efectes, imatges i música al vídeo. 
Quan aquest es finalitzi, només s'ha de clicar sobre la icona "publica", que apareix en blau a la part superior dreta de la imatge, i llavors ja estarà penjat.

Instal•lem gadgets al bloc

En l'anterior classe de GTIC vam aprendre diferents conceptes.
Per començar, el primer que vam aprendre va ser a com crear carpetes amb les nostres pagines preferides, en google chrome.
Seguidament vam veure dues pagines webs molt útils. Una d'elles es scoop.it, que s'utilitza per compartir a qualsevol xarxa social aquell tema que més t'agradi. L'altre és diu netvibes, que és un escriptori virtual on tu adreces totes les pàgines webs que t'interessin per poder veure el seu contingut a l'hora.
Per últim, vam aprendre a instal·lar gadgets al nostre bloc, els quals van ser:

- Flux d'actualització, Afegeix qualsevol contingut d'un feed RSS.

                                                                   

- HTML/JavaScript, ens deixa visualitzar allò que hem afegit, posant qualsevol tipus de codi.


- Enllaços de subscripció, permet que altres usuaris es subscrivint al nostre bloc. 

                                                                   

dimarts, 1 d’octubre del 2013

Aprenem a compondre amb Noteflight

Avui a la classe de música hem aprés a compondre una cançó a través de la pàgina Noteflight. Com podeu escoltar la canço escollida és Frere Jacques. Aquest aprenentatge en un futur ens serà molt útil per crear cançons, ja sigui una cançó amb o sense lletra.

dimecres, 25 de setembre del 2013

Webquest

Com vegeu us he penjat un vídeo tret de la pagina d’Internet Edu3.cat, on apareixen els alumnes del col·legi CEIP Gras i Soler d’Esplugues de Llobregat explicant com utilitzen les Webquest.
Les Webquest es una metodologia d’aprenentatge basat fonamentalment en els recursos que ens proporciona Internet, amb l'intenció d’incitar als alumnes a investigar, a potenciar el pensament crític, la creativitat i a prendre decisions de manera conjunta.


En el exemple del vídeo, com podeu veure, els alumnes del centre estan fent un estudi de les constel·lacions. 

Edu3.cat


En aquesta activitat la finalitat era pujar un video al meu bloc.
Per això, el primer que vaig fer va ser treure el codi ember d'aquest. Seguidament, hem vaig posar a la pestanya HTML del blog, i vaig enganxar aquest codi.
Vaig veure com va quedar el video i l'amplada d'aquest era masa gran, per això la vaig modificar a través del codi ember.

Google Drive

En la segona classe de GTIC hem aprés a utilitzar els docs de Google Drive fent un treball cooperatiu sobre els ordinadors portàtils i els llibres digitals.
Per començar, el primer que es va fer, va ser compartir un document amb tots els membres del grup, i així, tots poder escriure i modificar en un mateix document sense la necessitat d'estar en un mateix ordinador. Gracies a aquest sistema hem pogut fer un treball en grup de manera ràpida i eficaç, ja que tots editàvem i comentàvem mitjançant el xat que es troba dins del document.
Aquest treball esta composat per un document, una presentació i un formulari.
A continuació us enllaço el resultat final del treball per que pugueu veure'l i valorar-lo.

Document:


Presentació:


Formulari: 

dilluns, 23 de setembre del 2013

Presentació del meu bloc.

 Hola,  benvinguts al meu bloc!

Soc la Ciara Plaza Garcia, estudiant de 1er de Grau d’educació Infantil de la universitat Blanquerna.

Aquesta setmana a sigut el començ d’una nova etapa,  una etapa  plena d’il·lusió i motivació per a formar-me professionalment com a educadora infantil.
En aquest bloc aniré anotant els meus aprenentatges i activitats realitzats durant tot el curs.

Com vegeu, aquesta es la meva primera entrada al bloc, espero que us agradi!